logo

Nujno obvestilo s strani FURS-a za razvijalce davčnih blagajn

V soboto, 10. novembra, bo izvedena zamenjava produkcijskega strežniškega digitalnega potrdila »blagajne.fu.gov.si«.

Finančna uprava RS bo v soboto, 10. 11. 2018, ob 22:30 uri zamenjala digitalno potrdilo za vzpostavitev TLS povezave (blagajne.fu.gov.si) v sistemu davčnih blagajn. Podrobnosti posega so objavljene na spletni strani za razvijalce davčnih blagajn. Poskrbite, da bo vaša programska oprema za davčno potrjevanje računov delovala tudi po zamenjavi digitalnega potrdila.


Zadeva neposredno nima nič s programom SimplyTax. Gre enostavno za to, da je CA Sigov-CA izdala ključ Fursovi storitvi za fiskalizacijo, ta pa posamezni vaši stranki. Cela veriga mora biti vedno zaupanja vredna, ker pa certifikat Furs storitve 10.11.2018 poteče, lahko temu ni tako (zato je potrebno instalirati nov/obnovljen certifikat), po potrebi pa še root certifikat izdajatelja Sigov-CA. Odvisno je, ali se bodo zaradi katere druge programske opreme ti javni kluči predhodno že poinstaliral ali ne. Če hočete biti prepričani, da problema po 10.11.2018 ne bo, potem pred 10.11.2018  z računalnika, kjer se fiskalizira, poklikajte linka do certifikatov iz v obvestilu navedene developerske strani:
Klik
oziroma direktno:
- blagajne.fu.gov.si: prenos
- SIGOV-CA: prenos
ter jih poinstalirajte (vse kar po defaultu).
Podpora SimplyTax

OBVESTILO!

FURS je z dnem 30.06.2018 opustil uporabo protokola TLS 1.0.

Da smo zagotovili skladnost s FURS in vam omogočili nadaljnjo nemoteno davčno potrjevanje računov, smo za vas pripravili novo verzijo SimplyTaxa, ki podpira protokol TLS 1.1.

Za svoje delovanje potrebuje .NET Framework ver. 4.5, ki deluje na Vista SP2, Windows 7 SP1 in novejšimi.

Več info o kompatibilnosti: Link, Link 

Iz vsakega fakturiranja do davčne blagajne 
v 2 urah!

Obdržite svojo specifično programsko opremo za fakturiranje.

  Kontaktiraje svojega ponudnika programske opreme in zahtevajte enostavno integracijo Simplytax, ki rešitvam za fakturiranje v katerikoli tehnologiji omogoča zadostiti vsem zakonskim zahtevam.

Hitro in Enostavno

Hitro in enostavno

Programček Simplytax se lahko povsem preprosto integrira v vsako blagajniško programsko opremo v približno dveh programerskih urah. Po integraciji vaša blagajna (ali program za fakturiranje) v celoti ustreza Zakonu o davčnem potrjevanju računov. Ob morebitni spremembi zakonodaje se nadgradnja izvede samodejno. Testna različica programa, ki omogoča popolno izvedbo integracije in se povezuje na testno instanco ISFU, je brezplačna. Cene licenc za produkcijsko uporabo so oblikovane po paketih in navedene spodaj.

Kako deluje?

Uporabnik pripravi račun, blagajniška programska oprema pokliče Simplytax in mu preda podatke računa v enostavni tekstovni obliki. Simplytax izračuna zaščitno oznako izdajatelja računa (ZOI), pripravi .JSON datoteko, izvede vso potrebno komunikacijo z ISFU in pridobi enkratno identifikacijsko oznako računa (EOR). Nato izdela še ustrezno QR kodo in vse skupaj vrne klicatelju (blagajniški programski opremi), ki prejeto doda na račun in ga (skladnega z novim Zakonom o davčnem potrjevanju) izpiše za kupca.

Kako deluje

Dodali smo nove funkcionalnosti:

▪ Ob potrditvi računa se med podatke v odgovoru, poleg slike črtne kode, vključi tudi 60-mestna vrednost. Kasneje lahko na podlagi te vrednosti od programa zahtevate, da vam zgradi samo sliko kode. Tako lahko namesto slike v svojo podatkovno bazo shranjujete le vrednost. Pretvorbo v dejansko črtno kodo v izbranem formatu pa zahtevate sproti, vsak trenutek, ko želite prikaz takega računa na ekranu ali pa ga ponovno izpisati.
▪ Ponujamo tudi rešitev za situacije, ko posamezne blagajne niso priključene na internet in ne morejo neposredno komunicirati s FURS-om. Integracija in klici na blagajni se izvajajo povsem enako, le da ne gredo direktno na FURS, ampak se predajo serverskemu modulu, ki edini komunicira z ISFU in odgovore porazdeljuje konkretnim blagajnam-klicateljem.

▪ Pripravili smo cenovno zelo ugodno opcijo, da se podatki o računu, v trenutku, ko gredo v potrjevanje na FURS, vzporedno shranijo še na naše strežnike v informacijskem oblaku, kjer se nad njimi lahko izvajajo poizvedovalni postopki. Na ta način se lahko kadarkoli in od koderkoli dobi "živ" (on-line) vpogled v trenutno prodajo na vseh poslovalnicah, posamezno in sumarno. Nad temi podatki smo pripravljeni razviti tudi specifične SaaS rešitve (SaaS - Software as a Servis).
▪ Omogočili smo delovanje preko proxy strežnika.
▪ Pripravili smo verzijo za operacijski sistem Linux.

Shematski prikaz

Kaj je potrebno storiti

Kaj je potrebno storiti?

Simplytax je potrebno prenesti in instalirati v poljubno mapo na lokalnem disku. Ponudnik blagajniške programske opreme integrira klic Simplytax v svojo programsko opremo, ki tako pridobi vse potrebne funkcionalnosti po Zakonu o davčnem potrjevanju računov. Testna funkcionalnost (s testnim certifikatom, ki se povezuje na testno instanco ISFU) je tako v celoti realizirana. Za produkcijsko delovanje mora davčni zavezanec pri FURS pridobiti produkcijski certifikat, ponudnik blagajniške programske opreme pa produkcijsko licenco za Simplytax. Odločitev o dejanski produkcijski vključitvi v sistem potrjevanja računov je tako le stvar enega parametra pri klicu Simplytax.


Cena licence

licenca 1 5
licenca 10 20

Cena licence za produkcijsko uporabo Simplytax je 100 EUR na eno fakturirno mesto (blagajno). V primeru nakupa več licenc so pripravljeni paketni popusti. Cena petih licenc je 450 EUR, paket desetih licenc znaša 850 EUR, cena dvajsetih licenc pa 1500 EUR. Potrebno število licenc preprosto sestavite s ponujenimi paketi, na primer, 16 licenc = paket 10 + paket 5 + ena licenca = 1400 EUR.
Vse navedene cene so brez DDV.
Iskreno verjamemo, da je nakup pod temi pogoji bistveno racionalnejši od lastnega razvoja.
Za individualne dogovore glede večjega števila licenc pokličite številko 041 634 438.
Če se odločite še za posodabljanje (cena 10 EUR na koledarsko leto), lahko na Simplytax enostavno pozabite, saj za vse zakonske spremembe skrbimo mi, program pa se posodablja avtomatsko.